با شیوع ویروس کرونا، سبک سنتی آموزش دستخوش تغییرات شد تا جای خود را به آموزش آنلاین بدهد.با توجه به نیاز روزافزون کاربران به آموزشهای مجازی، در این مقاله میخواهیم به معرفی پنج نرم افزار آموزش آنلاین بپردازیم.
پس از محدودیتهای فردی برای حضور فیزیکی در اجتماع و از طرفی اجبار به تداوم آموزش، تدریس آنلاین خیلی سریع موردقبول واقع شد. تا جایی که امروز با پیشرفت نرم افزارهای آموزش آنلاین متناسب با نیاز کاربر و توجه به مزیتهای حاصل، شیوهی سنتی به سمت بازنشستگی میرود.
مسئله آموزش از دیروز با کلاسهای بدون میز و نیمکت با چوب و فلک تا کلاسهای هوشمند امروز با نسل جدید اینترنت همراه انسانها بوده است.
با افزایش پهنای باند و سرعت اینترنت، همگام با نرم افزارهای تخصصی برای آموزش، ارائه دانش در محیط وب شکل پذیرفت.
گرچه این فرایند با سرعت آرام در مسیر رشد قرار داشت اما با محدودیتهای بهداشتی، سرعت بالاتری به خود گرفت.
تا به امروز که تنها یک کلیک نیاز است تا وارد کلاس درس شوید.
فرایند بسیار آسان است، شما به کمک نرم افزار آموزش آنلاین و اینترنت در کلاسهای درسی بهعنوان معلم یا دانشجو طبق چارت زمانی و آموزشی خود، حاضر خواهید شد.
برنامه های درسی و روند آموزش را به ترتیب کلاس های حضوری با همان کیفیت، پیش خواهید برد تا در نهایت متوجه این مهم شوید که سبک نوین آموزشی در بسیاری از موارد تاثیر بالاتری دارد.
لازمه تغییر در روش آموزش، امکاناتی بود که با آموزش حضوری برابری کند و برای معلمان و دانشجویان در استانداردهای آموزشی قرار گیرد برای مثال:
• کیفیت بالای تبادل صدا و تصویر
• تضمین امنیت اطلاعات کاربری
• پشتیبانی از تعداد بالای کاربران در کلاسها و جلسات همزمان
• دسترسی سریع و راحت کاربران و پشتیبانی از زبان فارسی
• امکان اشتراکگذاری صفحهنمایش و فایلها
• اشتن فضایی برای تعامل و ارتباط ۲ طرفه
• تعریف و تحویل تکالیف
• امکان برگزاری آزمونها
و..
از اینرو پلتفرمهای آموزش آنلاین، فضایی ایده آل و مشابه با کلاسهای حضوری ساختند. ما در ادامه پنج نرم افزار برتر آموزش آنلاین را به شما معرفی خواهیم نمود.
دانشیار (daneshyar)، اولین سیستم جامع آموزش آنلاین ایرانی است که همه آنچه که دانشگاهها، سازمانها، مدارس، آموزشگاهها و حتی مدرسین خصوصی، برای یک آموزش مجازی باکیفیت نیاز دارند را ارائه میدهد. این پلتفرم قدرتمند از سال 1396 کار خود را آغاز و در سال 1398،آموزشهای آنلاین 17 واحد دانشگاهی را پشتیبانی کرده این عدد در سال 1399 به 32 مرکز دانشگاهی برتر رسید ضمن اینکه دانشیار بهعنوان سرویس اصلی جلسات استانی و کشوری، مورد استفاده است.
این نرم افزار آموزش از راه دور با امکانات جامع و کاربردی خود، تمامی نیاز های یک رویداد تحصیلی آنلاین را پوشش میدهد.
به علت امنیت بالا، پشتیبانی 24 ساعته در تمام روزهای هفته، تحمل پذیری در استفاده همزمان بیست هزار کاربر و رابط کاربری ساده همراه با ارائه انواع گزارش های آماری، تحلیلی و مدیریتی به صورت گرافیکی در رتبه اول پنج نرم افزار آموزش آنلاین قرار میگیرد.
اسکای روم (skyroom)، پلتفرم بومی دیگری برای اجرای رویدادهای آنلاین است. این سرویس توسط مرکز رشد دانشگاه علم و صنعت توسعهیافته است.
اسکای روم از طریق رویدادها و پشتیبانی با کاربران خود در ارتباط و میزبان جلسات آنلاین آنهاست.
ازجمله امکانات اسکای روم برای کاربران میتوان بهقرار گرفتن در محیط فارسی، پشتیبانی فنی و اجرایی، گزارش دهی از پنل کاربری و بدون نیاز به نصب یا افزونه اشاره کرد.
باوجود نارضایتی زیاد از عدم وجود امکانات تکمیلی اما به علت جامعه بالای کاربران، اسکای روم نیز در میان پنج نرم افزار برتر آنلاین قرار میگیرد.
توجه داشته باشید نرم افزار اسکای روم بستر مناسب تری برای برگزاری جلسات نسبت به برگزاری کلاسهای مجازی است. از این رو اگر شما به دنبال بستر مناسب برای تدریس مجازی هستید، اسکای روم انتخاب مناسبی نخواهد بود.
این نرم افزار آموزش مجازی، در سال ۲۰۰۲ توسط مارتین دوگیاماس (Martin Dougiamas) در کشور استرالیا فعالیت خود را، شروع کرده است.
مودل (Moodle) مخفف Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment به معنای محیط یادگیری پویای شیگرا و ماژولار است. این نرم افزار با جمعیت ۱۴ میلیونی خود در رده پلتفرمهای مناسب آموزش مجازی، قرار دارد.
لازم به ذکر است که مودل فارسی نیز برای کاربران ایرانی قابلدسترسی است. هرچند در نسخه اصلی این نرم افزار آموزش آنلاین، پشتیبانی از زبان فارسی و فراگیران ایرانی وجود ندارد.
یکی دیگر از برنامههای پرکاربرد از کمپانی ادوبی برای برگزاری کلاس مجازی، ادوبی کانکت است.
این نرم افزار یادگیری الکترونیکی، اولین بار توسط استارتاپ presedia ساخته شد و بعد به کمپانی فعلی واگذار شد.
ابتدایی ترین نسخه از این نرم افزار آموزش آنلاین در سال 2003 و آخرین نسخه این برنامه در نوامبر سال 2019 به بازار رسید.
ادوب کانکت (adobe connect) همه امکانات معمول برگزاری یک کلاس آنلاین حرفهای را دارد.
این پلتفرم آموزش مجازی،امکان برگزاری رویداد را بدون محدودیت های جغرافیایی میدهد اما در نظر داشته باشید، نسخه اصلی این نرم افزار از زبان فارسی پشتیبانی نمیکند و شرایط پشتیبانی فنی از کاربران ایرانی وجود ندارد.
کانواس (Canvas) سیستم مدیریت یادگیری مبتنی بر کلود (Cloud-Based) است. همچنین این سیستم طوری طراحی شده تا در مرورگرهای وب به راحتی قابل استفاده باشد. سیستم مدیریت آموزش Canvas به علت مبتنی بر کلود بودن، قابل دسترس بودن در همه جا و عدم نیاز به سیستم یا نرم افزار مخصوص کاربران خاص خود را دارد .
نسخه اصلی این نرم افزار آموزش آنلاین نیز، بدون پشتیبانی از زبان فارسی و کاربران ایرانی است.
لازم به ذکر است در تمام پلتفرم های غیر ایرانی به علت شرایط جغرافیایی، پشتیبانی فنی از فراگیران و برگزارکنندگان رویداد های آنلاین فارسی زبان،وجود ندارد.
اگر میخواهید یک سیستم آموزش آنلاین با کیفیت، برای ارائه یا دریافت اطلاعات داشته باشید.
در این مطلب پنج نرم افزار برتر آموزش آنلاین به شما معرفی شد. با مقایسهی نرم افزار برتر جلسات آنلاین بهصورت تخصصی بسته به نیاز خود میتوانید یکی از آن هارا انتخاب نمایید. هرچند با توجه به تجربه کاربران، کماکان نرم افزار دانشیار در صدر انتخاب، برای آموزش قرار میگیرد.